Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 876g336kcal8.8g60.4g1.8g21.9g
Vesi626g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g14g44kcal0.7g2.6g3.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Rypsiöljy rainbow6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g225g676kcal47.3g2.3g47.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g250g145kcal10g12g6.3g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g63g213kcal12.5g0g18.1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g75g150kcal6.4g2.3g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4520g3308kcal174.6g171.2g192.8g48g
Valittu annoskoko2260g1654kcal87.3g85.6g96.4g24g
Annoskoko puolitettuna1130g827kcal43.7g42.8g48.2g12g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589