Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1409g297kcal16.9g47.9g2.8g29.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha297g492kcal56.4g0g29.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g148g42kcal0.9g8.8g0.3g3.7g
Sipuli 45g14kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Vesi297g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 37g112kcal0g27.5g0g0g
Oivariini, 60 (100g)11g61kcal0.1g0.1g6.7g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)11g9kcal1.1g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4520g2053kcal152g175.2g79.2g68.2g
Valittu annoskoko2260g1027kcal76g87.6g39.6g34.1g
Annoskoko puolitettuna1130g513kcal38g43.8g19.8g17.1g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055