Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 313g238kcal5.9g48.5g0.6g3.1g
Porkkana 81g27kcal0.5g4.5g0.2g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g44g6.1kcal0.4g1.3g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g25g30kcal0.7g1.4g2.5g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 9g29kcal0.9g3.2g1.3g0.1g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.1g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Lohifilee 250g489kcal46.8g0g33.8g0g
Katkarapu 113g77kcal16.3g0g1.2g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g88g88kcal3.5g17.5g0.4g0g
Valkopippuri 1.9g5.3kcal0.2g0.8g0g0.5g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 4.4g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Timjami, annos 3g1.9g4kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Valkosipuli, tuore, silputtu9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4530g2165kcal154g163.8g94.8g15.6g
Valittu annoskoko2265g1083kcal77g81.9g47.4g7.8g
Annoskoko puolitettuna1133g541kcal38.5g41g23.7g3.9g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674