Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)200g760kcal1g13g80g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 360g1210kcal0g264.7g0g0g
Raparperi 600g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 40g134kcal0g32.6g0g0.6g
Valkuainen (100g)600g252kcal58.8g9g0.6g0g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4530g8617kcal130.6g1554g182.4g18g
Valittu annoskoko2265g4309kcal65.3g777g91.2g9g
Annoskoko puolitettuna1133g2154kcal32.7g388.5g45.6g4.5g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311