Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 300g2131kcal2.3g1.2g240g0g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 100g64kcal3.2g4.8g3.5g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1000g386kcal1.6g81.6g0.9g15g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Manteli 100g616kcal24.1g6.6g54g7.2g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Sokeri 86g349kcal0g85.9g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 24g55kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4532g11529kcal170g1091.2g690.4g81g
Valittu annoskoko2266g5764kcal85g545.6g345.2g40.5g
Annoskoko puolitettuna1133g2882kcal42.5g272.8g172.6g20.3g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935