Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700g1162kcal133g0g70g0g
Sipuli (kuorittu)245g66kcal3.2g11.8g0.5g4.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl350g298kcal4.9g15.4g24.5g0g
Bataatti, kuorittu 875g708kcal13.7g147.3g0.4g26.3g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4532g4742kcal333.6g349.6g210.6g61g
Valittu annoskoko2266g2371kcal166.8g174.8g105.3g30.5g
Annoskoko puolitettuna1133g1186kcal83.4g87.4g52.7g15.3g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886