3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1438g343kcal25.9g31.3g4.3g32.8g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 449g348kcal7.5g72g0.9g4.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g359g431kcal12.2g12.9g35.9g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.8g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)5.4g3kcal0g0.6g0.1g0.1g
Persilja9g1.1kcal0.1g0.1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g2252kcal91.4g233.8g82.4g76.2g
Valittu annoskoko2268g1126kcal45.7g116.9g41.2g38.1g
Annoskoko puolitettuna1134g563kcal22.9g58.5g20.6g19.1g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508