Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 300g2133kcal2.3g1.2g240.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 521g1786kcal53g364.3g6.2g18.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 100g64kcal3.2g4.8g3.5g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1001g386kcal1.6g81.7g0.9g15g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Manteli 100g616kcal24.1g6.6g54g7.2g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Sokeri 86g349kcal0g86g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 24g55kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g11539kcal170g1092.2g691g81g
Valittu annoskoko2268g5769kcal85g546.1g345.5g40.5g
Annoskoko puolitettuna1134g2885kcal42.5g273.1g172.8g20.3g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935