Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)718g905kcal79g2.2g64.6g0g
Sokeri 305g1239kcal0g305g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 350g1202kcal35.7g245.1g4.2g12.3g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl239g814kcal4.8g7.2g83.8g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 479g385kcal2.1g82.2g0.8g7.8g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g9487kcal245.4g1375.2g306.8g40.6g
Valittu annoskoko2268g4743kcal122.7g687.6g153.4g20.3g
Annoskoko puolitettuna1134g2372kcal61.4g343.8g76.7g10.2g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148