Mustikka-juustokakku

Murenna keksit.

Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.

Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.

Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).

Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.

Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.

Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).

Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.

Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Ota uunista ja anna jähtyä.

Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute.

Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.

Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.

Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.

Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.

Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.

Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.

Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Sepekoira
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi140g632kcal9.1g84.3g29.5g4.4g
Voi 70g509kcal0.8g0.3g57.1g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g562g1432kcal33.1g18g134.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)140g177kcal15.4g0.4g12.6g0g
Sokeri 176g713kcal0g175.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Smetana421g1643kcal8.8g9.3g176.9g0g
Creme fraiche milbona Lidl211g638kcal5.3g5.1g63.2g0g
Sokeri 42g171kcal0g42.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker140g548kcal0g136.2g0g0g
Mustikka351g117kcal1.8g22.5g1.4g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g13273kcal148.6g1015g950g32g
Valittu annoskoko2268g6636kcal74.3g507.5g475g16g
Annoskoko puolitettuna1134g3318kcal37.2g253.8g237.5g8g
Arvot/100g100g293kcal3.3g22.4g20.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225663