Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 1169g544kcal5.8g98.2g2.3g22.2g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g47g160kcal5.1g33.9g0g0g
Valkoviini kuiva 117g80kcal0.4g0.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl935g3180kcal18.7g28.1g327.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g7928kcal60g321.8g659.2g44.4g
Valittu annoskoko2268g3964kcal30g160.9g329.6g22.2g
Annoskoko puolitettuna1134g1982kcal15g80.5g164.8g11.1g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038