Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 52g177kcal5.3g36.2g0.6g1.8g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g45g54kcal1.4g2g4.5g0g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g56g37kcal6.2g2.4g0.2g0g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 23g10kcal0.7g1.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g831kcal33.6g133.8g16.2g3.6g
Valittu annoskoko227g416kcal16.8g66.9g8.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna114g208kcal8.4g33.5g4.1g0.9g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908