Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.1g7.4kcal0.9g0.8g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g32kcal0.9g5.7g0.2g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 110g378kcal11.2g77g1.3g3.9g
Siirappi 3.8g11kcal0g2.8g0g0g
Oliiviöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g945kcal26g172.6g13.4g10.6g
Valittu annoskoko227g473kcal13g86.3g6.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna114g236kcal6.5g43.2g3.4g2.7g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g2.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206