Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl26g89kcal3.7g16.7g0.8g1.4g
Vehnänalkio, 0,25 dl5.4g17kcal1.6g1.8g0.4g0.8g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g98kcal0g0g10.9g0g
Rahka, valio33g21kcal3.3g1.4g0.1g0g
Mustikka metsä- 39g17kcal0.2g2.5g0.2g1.3g
Kananmuna kuoreton 48g68kcal6g0.1g4.9g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 44g15kcal1.3g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.6g10kcal0g2.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g825kcal32.4g92.4g34.6g7g
Valittu annoskoko228g413kcal16.2g46.2g17.3g3.5g
Annoskoko puolitettuna114g206kcal8.1g23.1g8.7g1.8g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558