Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 63g81kcal13.2g0g3.1g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.5g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g3.5g3.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.9g6.4kcal0g0g0.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 21g8.8kcal0.1g0.8g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.6g1.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g210kcal27g3.2g8g0.6g
Valittu annoskoko228g105kcal13.5g1.6g4g0.3g
Annoskoko puolitettuna114g53kcal6.8g0.8g2g0.2g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.7g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291