Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 44g260kcal10.1g5.5g21.7g2.6g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g18g50kcal5.3g0.4g3g6.5g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka61g216kcal7.4g44.1g1g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g5.2g28kcal1.1g2g1.6g1.8g
Saksanpähkinä 11g71kcal1.5g0.3g6.8g1.7g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g7.9g0.8kcal0.1g0g0g6.7g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g2.6g8.7kcal0g2.1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g7.9g71kcal0g0g7.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g1409kcal51g108.8g84g38.6g
Valittu annoskoko228g705kcal25.5g54.4g42g19.3g
Annoskoko puolitettuna114g352kcal12.8g27.2g21g9.7g
Arvot/100g100g310kcal11.2g23.9g18.5g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=401210