Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 126g431kcal12.8g88g1.5g4.4g
Vehnälese 7g16kcal0.9g1.1g0.3g2.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen88g29kcal2.9g4.3g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4.4g31kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g1015kcal33.2g186.8g10.6g14g
Valittu annoskoko227g508kcal16.6g93.4g5.3g7g
Annoskoko puolitettuna114g254kcal8.3g46.7g2.7g3.5g
Arvot/100g100g223kcal7.3g41.1g2.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98099