PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 262g111kcal25.7g1g0.3g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g410g164kcal18.4g22.5g0.4g4.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g500g350kcal60g20g2.5g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g400g156kcal1.6g27.2g2g10.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss300g103kcal3g12.3g2.4g11.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4544g2031kcal243.8g205.2g15.2g51.2g
Valittu annoskoko2272g1016kcal121.9g102.6g7.6g25.6g
Annoskoko puolitettuna1136g508kcal61g51.3g3.8g12.8g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209