Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)201g762kcal1g13g80.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 361g1213kcal0g265.5g0g0g
Raparperi 602g203kcal4.2g33.1g0.6g8.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 40g134kcal0g32.7g0g0.6g
Valkuainen (100g)602g253kcal59g9g0.6g0g
Sokeri 426g1730kcal0g425.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4544g8643kcal131.2g1558.6g182.8g18g
Valittu annoskoko2272g4322kcal65.6g779.3g91.4g9g
Annoskoko puolitettuna1136g2161kcal32.8g389.7g45.7g4.5g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311