Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 44g317kcal0.5g0.2g35.5g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)56g340kcal4.8g10.7g30.6g7.3g
Sokeri 53g216kcal0g53g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu45g57kcal4.9g0.1g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön13g89kcal1g1.1g9.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g2153kcal26g154g159.6g15.8g
Valittu annoskoko228g1077kcal13g77g79.8g7.9g
Annoskoko puolitettuna114g538kcal6.5g38.5g39.9g4g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571