Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g14g45kcal1.6g8.5g0.4g1.7g
Siirappi 2g6kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 2.7g7.5kcal0.4g0.7g0.1g1g
Vehnälese 3g6.8kcal0.4g0.5g0.1g1.1g
Ruisjauho (Rainbow)10g32kcal1g6.3g0.2g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 84g288kcal8.6g58.8g1g2.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g810kcal24g152.6g8g16.2g
Valittu annoskoko228g405kcal12g76.3g4g8.1g
Annoskoko puolitettuna114g202kcal6g38.2g2g4.1g
Arvot/100g100g178kcal5.3g33.5g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885