Mustikkamuffinsit murupäällisellä

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.

Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugutti ja kananmuna.

Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää.

Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat.

Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan.

Sekoita jauho, sokeri ja kaneli.

Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi.

Lisää muru muffinsien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä.

Älä paista liian kuiviksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 57 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g197kcal5.8g40.1g0.7g2g
Sokeri 32g130kcal0g32.1g0g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Mustikka metsä- 38g17kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.3g8.6g0.1g0.4g
Sokeri 16g65kcal0g16.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Voi suolaton 7.1g51kcal0.1g0g5.7g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 38g13kcal1.2g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g1280kcal20.8g204.6g38.8g7.2g
Valittu annoskoko228g640kcal10.4g102.3g19.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna114g320kcal5.2g51.2g9.7g1.8g
Arvot/100g100g281kcal4.6g44.8g8.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225458