Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20g58kcal3.1g0g5.1g0g
Sinappi 5.1g6.7kcal0.2g0.7g0.3g0.1g
Rypsiöljy 182g1613kcal0g0g182.4g0g
Viinietikka 15g3.1kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 2g5.7kcal0.2g0.9g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g3372kcal7g3.4g375.6g1.2g
Valittu annoskoko228g1686kcal3.5g1.7g187.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna114g843kcal1.8g0.9g93.9g0.3g
Arvot/100g100g740kcal1.5g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868