Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Papu valkoinen, keitetty 23g25kcal2g3.3g0.1g1.6g
Tomaatti, tuore31g6.3kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Herne 31g22kcal1.6g2.9g0.1g1g
Tomaattimurska 39g12kcal0.2g2.1g0.1g0.7g
Kesäkurpitsa zucchini 31g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Munakoiso 39g8.7kcal0.2g1.2g0.1g1g
Rajah Mild Curry Paste (10g)3.1g4.5kcal0.1g0.3g0.3g0g
Kukkakaali 16g3.8kcal0.3g0.3g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g222kcal10g25.4g6.4g11g
Valittu annoskoko228g111kcal5g12.7g3.2g5.5g
Annoskoko puolitettuna114g56kcal2.5g6.4g1.6g2.8g
Arvot/100g100g49kcal2.2g5.6g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843