Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 37g110kcal6.5g17.7g0.4g3.9g
Vesi, vesijohtovesi 146g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 18g28kcal3.5g0g1.5g0g
Sianliha keskiarvo 18g40kcal3.3g0g3g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g361kcal26.8g36.2g9.8g8g
Valittu annoskoko228g181kcal13.4g18.1g4.9g4g
Annoskoko puolitettuna114g90kcal6.7g9.1g2.5g2g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019