Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g6.1g3.7kcal0.2g0.3g0.4g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g4.6g8.3kcal0.1g1.9g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 66g12kcal0.4g1.6g0.3g0.5g
Paprika keltainen 50g15kcal0.5g2.6g0.1g1g
Sitruuna kuorittu 6.6g2.7kcal0g0.1g0.1g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu0.9g0.7kcal0g0.2g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)11g40kcal0.9g9.3g0g0g
Katkarapu 40g27kcal5.7g0g0.4g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g44g83kcal1.3g1.3g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g384kcal18.2g34.6g18.4g3.4g
Valittu annoskoko229g192kcal9.1g17.3g9.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna114g96kcal4.6g8.7g4.6g0.9g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275936