Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 167g40kcal3g3.7g0.5g3.8g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Tonnikala öljyssä 39g73kcal10.4g0g3.5g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton6.2g1.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g334kcal27.2g8.4g19.2g7.8g
Valittu annoskoko229g167kcal13.6g4.2g9.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna114g84kcal6.8g2.1g4.8g2g
Arvot/100g100g73kcal5.9g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083