Punajuuri-perunasosekeitto

Kuori punajuuret, pilko kuutioiksi.

Keitä vedessä kunnes hieman pehmenneet.

Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat.

Keitä yht. noin puoli tuntia.

Lisää kasvisliemikuutio ja ruokakerma.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Lauran84

N63 sanoi...

Tähän kannattaa lisätä vielä sipulia, valkosipulia ja porkkanaa makua antamaan. Kerman sijaan voi käyttää Koskenlaskijaa, joka antaa lisämakua.

sunnuntai 06.05.2012 klo 17:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 80g61kcal1.5g12.3g0.2g0.8g
Punajuuri 51g20kcal0.5g3.5g0.1g1.3g
Vesi74g0kcal0g0g0g0g
Laktoositon ruokakerma 15% (Arla), annos 200g23g36kcal0.6g1g3.4g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow1.5g3.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g241kcal5.4g33.8g8g4.2g
Valittu annoskoko229g120kcal2.7g16.9g4g2.1g
Annoskoko puolitettuna114g60kcal1.4g8.5g2g1.1g
Arvot/100g100g53kcal1.2g7.4g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=219013