Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 456g1564kcal46.4g319g5.5g15.9g
Sokeri 298g1209kcal0g297.7g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 467g3269kcal3g0g368.3g0g
Mustikka701g234kcal3.5g44.9g2.8g23.1g
Kananmuna kuoreton 129g183kcal16.1g0.4g13.2g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 210g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4564g13034kcal139.2g1351.4g779.6g78.2g
Valittu annoskoko2282g6517kcal69.6g675.7g389.8g39.1g
Annoskoko puolitettuna1141g3259kcal34.8g337.9g194.9g19.6g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796