Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g125g30kcal1.5g4.2g0.2g2.6g
Kurkku, tuore38g3.8kcal0.2g0.6g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Paprika, punainen6.3g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sokeri11g43kcal0g10.6g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g13g2.5kcal0g0.8g0g0g
Siirappi, tumma0.9g2.8kcal0g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana458g373kcal4g35.4g22.8g6.4g
Valittu annoskoko229g187kcal2g17.7g11.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna115g93kcal1g8.9g5.7g1.6g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.7g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633