Kasvis-peruna-fetagratiini

Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Mipe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 26g9kcal1.2g0.5g0.1g0.7g
Kukkakaali 32g7.6kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g65g39kcal1g8.4g0.1g0.6g
Feta, Arla Apetina 3%35g39kcal6.3g0.7g1.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu44g26kcal0.4g2g1.8g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.2g0g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana458g424kcal24.2g24.8g24.8g4g
Valittu annoskoko229g212kcal12.1g12.4g12.4g2g
Annoskoko puolitettuna115g106kcal6.1g6.2g6.2g1g
Arvot/100g100g93kcal5.3g5.4g5.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101275