Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g56g209kcal3.2g19.8g13g1.1g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g24g40kcal0.6g1.4g3.5g0.1g
Mozzarella 17% (Pirkka)14g33kcal2.8g0.1g2.4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen24g4.7kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g28g6.2kcal0.3g1.3g0g0.6g
Purjosipuli 19g4.3kcal0.3g0.5g0g0.4g
Ruokaöljy keskiarvo 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen33g11kcal1.1g1.6g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g14g50kcal2.8g0.1g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana459g782kcal26.6g51.6g50g5g
Valittu annoskoko229g391kcal13.3g25.8g25g2.5g
Annoskoko puolitettuna115g195kcal6.7g12.9g12.5g1.3g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.3g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124305