Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)15g57kcal0.1g1g6g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Vesi4.2g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys19g66kcal0.1g16.3g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g56g192kcal9.1g0g17.2g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)5.6g21kcal0g0.4g2.2g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g56g21kcal5.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana458g1072kcal35g114.2g51.6g2.2g
Valittu annoskoko229g536kcal17.5g57.1g25.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna115g268kcal8.8g28.6g12.9g0.6g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922