Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen14g3.6kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tuore chili (Oma), annos 20g1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)1.7g3.9kcal0.3g0.2g0.2g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g1.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka4.2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g28g92kcal6.8g13.8g0.3g3.4g
Tomaatti, tuore56g11kcal0.3g2.1g0.2g0.8g
Paprikajauhe 0.1g0.5kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana459g263kcal15.6g36.4g4.4g9.4g
Valittu annoskoko229g131kcal7.8g18.2g2.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna115g66kcal3.9g9.1g1.1g2.4g
Arvot/100g100g57kcal3.4g7.9g1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936