Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer45g232kcal1.8g25.3g13.5g2.4g
Voi 45g327kcal0.5g0.2g36.7g0g
Sokeri 38g156kcal0g38.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu50g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g176kcal5.2g35.9g0.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana459g1907kcal26g199.6g110.6g8.4g
Valittu annoskoko229g954kcal13g99.8g55.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna115g477kcal6.5g49.9g27.7g2.1g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834