Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 100g533kcal0.3g0.4g60.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g344kcal10.2g70.1g1.2g3.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1502g685kcal45.1g72.1g22.5g0g
Emmental, punaleima 17%334g968kcal113.5g0g56.7g0g
Valkopippuri, annos 1g1.7g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.7g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 12g66kcal0g0g7.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.3g8.6g0.1g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 184g84kcal5.5g8.9g2.8g0g
Emmental, punaleima 17%41g119kcal14g0g7g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4580g5682kcal379.8g320.2g315.6g7.8g
Valittu annoskoko2290g2841kcal189.9g160.1g157.8g3.9g
Annoskoko puolitettuna1145g1421kcal95g80.1g78.9g2g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382