Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g300g1410kcal18.9g204g57g6.6g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g400g240kcal16g20g10g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g200g174kcal2.2g85.2g12.2g0g
Sokeri 250g1015kcal0g249.7g0g0g
Liivatelehti, gelatiini40g140kcal34.2g0g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g202g176kcal2.2g86.1g12.3g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker170g663kcal0.1g164.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4584g11805kcal165.6g1644.6g625.6g13.2g
Valittu annoskoko2292g5902kcal82.8g822.3g312.8g6.6g
Annoskoko puolitettuna1146g2951kcal41.4g411.2g156.4g3.3g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734