Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr15g42kcal1.2g1.4g3.6g0.2g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g495g866kcal7.4g12.4g86.6g0g
Mutti paseerattu tomaatti1110g355kcal18.9g51.1g1.1g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Ruokaöljy keskiarvo 21g186kcal0g0g21g0g
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)540g405kcal97.2g2.7g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4590g3814kcal255.4g151.6g236g4.4g
Valittu annoskoko2295g1907kcal127.7g75.8g118g2.2g
Annoskoko puolitettuna1148g954kcal63.9g37.9g59g1.1g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73513