Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 620g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g202g56kcal1.2g12g0.4g5g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g620g1922kcal15.5g465.1g3.1g46.5g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g620g2108kcal15.5g514.7g3.1g12.4g
Kuivahiiva, annos 11g17g61kcal7.7g6.8g1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl39g349kcal0g0g38.8g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl62g211kcal8.7g34.7g4.2g6.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti101g504kcal25.1g33.6g29g28.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4592g10424kcal147.4g2133.8g159.2g198.6g
Valittu annoskoko2296g5212kcal73.7g1066.9g79.6g99.3g
Annoskoko puolitettuna1148g2606kcal36.9g533.5g39.8g49.7g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049