Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g896g2903kcal141.6g604.8g26.2g89.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g448g1613kcal64.5g263.9g31.4g42.1g
Ohrasuurimo 448g1444kcal37g282.9g9g34g
Oivariini, 60 (100g)56g308kcal0.6g0.6g33.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 448g1446kcal53.2g270.8g9g26g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4592g15427kcal593.8g2846g218.4g383.4g
Valittu annoskoko2296g7713kcal296.9g1423g109.2g191.7g
Annoskoko puolitettuna1148g3857kcal148.5g711.5g54.6g95.9g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810