Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g9g29kcal1.4g6.1g0.3g0.9g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g4.5g16kcal0.6g2.7g0.3g0.4g
Ohrasuurimo 4.5g15kcal0.4g2.8g0.1g0.3g
Oivariini, 60 (100g)0.6g3.1kcal0g0g0.3g0g
Tattarisuurimo / -jauho 4.5g15kcal0.5g2.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g155kcal5.8g28.6g2.2g3.8g
Valittu annoskoko23g78kcal2.9g14.3g1.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna12g39kcal1.5g7.2g0.6g1g
Arvot/100g100g336kcal12.6g61.9g4.8g8.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810