Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g3.1g5.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g108kcal1.2g11.4g5.4g0.4g
Valittu annoskoko23g54kcal0.6g5.7g2.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g27kcal0.3g2.9g1.4g0.1g
Arvot/100g100g233kcal2.6g24.7g11.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854