Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.1g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 1.7g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Raparperi 5.2g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1.7g2.3kcal0g0.1g0.2g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g2.2g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Sokeri 1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g111kcal2g15.4g4.4g0.4g
Valittu annoskoko23g56kcal1g7.7g2.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g28kcal0.5g3.9g1.1g0.1g
Arvot/100g100g241kcal4.3g33.3g9.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574