Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g5.3g13kcal1g0g1g0g
Lanttu 7g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 2.1g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi5.3g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g0.5g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g36kcal2.2g1.6g2g0.4g
Valittu annoskoko23g18kcal1.1g0.8g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g9kcal0.6g0.4g0.5g0.1g
Arvot/100g100g77kcal4.7g3.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059