Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g10g38kcal0.5g3.2g2.5g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.2kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 7.5g17kcal1.4g0g1.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1.5g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)2.5g4.1kcal0.1g0.1g0.4g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.7g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g123kcal4.2g7g8.6g0.4g
Valittu annoskoko23g62kcal2.1g3.5g4.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g31kcal1.1g1.8g2.2g0.1g
Arvot/100g100g266kcal9.1g15.1g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176