Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g13g4.1kcal0.2g1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3.3g2kcal0g0.4g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Ruokakerma 5%, Valio3.3g2.1kcal0g0.1g0.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g29kcal0.4g3.2g1.6g0.8g
Valittu annoskoko23g14kcal0.2g1.6g0.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna12g7kcal0.1g0.8g0.4g0.2g
Arvot/100g100g61kcal0.9g6.9g3.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297