Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu10g12kcal1g0g0.9g0g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g7g36kcal0.6g2g2.8g0.4g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1g4.2kcal0g1g0g0g
Hasselpähkinä 2.3g15kcal0.3g0.1g1.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g184kcal3.8g6.2g15.8g1.6g
Valittu annoskoko23g92kcal1.9g3.1g7.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna12g46kcal1g1.6g4g0.4g
Arvot/100g100g395kcal8.2g13.3g33.9g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378363