Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)12g42kcal1.4g8.2g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g1.9g6.2kcal0.3g0.1g0.5g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 0.5g1kcal0g0g0.1g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Siirappi 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Auringonkukansiemen 0.6g3.7kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g116kcal3.8g17.2g3.2g1.2g
Valittu annoskoko23g58kcal1.9g8.6g1.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna12g29kcal1g4.3g0.8g0.3g
Arvot/100g100g249kcal8.1g36.8g6.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054