Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 3.9g12kcal0.7g1.9g0g0.4g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g3.1g8.4kcal0.5g0g0.7g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.4g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g42kcal2.6g3.8g1.6g0.8g
Valittu annoskoko24g21kcal1.3g1.9g0.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna12g11kcal0.7g1g0.4g0.2g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371