Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4.9g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Bataatti, kuorittu 3.5g2.8kcal0.1g0.6g0g0.1g
Porkkanaraaste 200g5.6g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Lanttu 5.2g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Palsternakka 4.5g2.9kcal0g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g23kcal0.6g4.4g0g1g
Valittu annoskoko24g12kcal0.3g2.2g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna12g6kcal0.2g1.1g0g0.3g
Arvot/100g100g49kcal1.3g9.3g0g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513